Kotva
Andrea Kolářská
O MNĚ

 
 
Kalendář akcí

Otázky a odpovědi


Základní informace

Co je to Reiki?

Reiki je životodárná energie.  

Reiki je léčebný systém, při kterém se používají k léčení symboly a energie Reiki. Rozděluje se významově na dvě slova, "Rei" a "Ki". První slovo, tedy "Rei" má mnoho významů, většinou je pojímáno jako "versmírný" či "životodárný", dalo by se interpretovat také jako "vyšší vědění" nebo "spirutální uvědomění". Je to moudrost. Druhé slovo "Ki" znamená energie nebo také "vitální síla" či "životní energie". Tato energie nám pomáhá především při čištění a harmonizaci v téměř jakékoliv podobě. Oživuje všechny živoucí bytosti. Pokud je naše životní energie malá, nebo je její tok omezen, jsme více náchylní k nemocem. Naopak je-li velká a proudí volně, je méně pravděpodobné, že onemocníme. "Ki" tedy hraje velmi důležitou roli ve všem co děláme.  "Ki" je stále přítomna kolem nás a může být usměrňována silou mysli. Takže Reiki se dá vlastně vnímat jako technika přenosu léčivé energie.

Zakladatelem je Mikao Usui, který se narodil 15. srpna 1865 v oblasti Gifu v Japonsku. Okolo roku 1900 zformuloval systém (škola, Ryoho) přírodního léčení, postavený na zásadách orientální medicíny. Tento systém používal pozice vkládání rukou, symboly vycházející z japonské kaligrafie. Kolem roku 1914 léčil pomocí Reiki bezplatně městské chudáky. V rámci vyšších studií získal doktorát v oblasti literatury, byl obeznámen s tradičními texty. Zemřel ve Fukuamě 9. března 1926 ve věku 62 let.

Většina našich chybných přesvědčení či negativní emocí je častou příčinou narušení toku energie v lidském těle a jeho energetickém systému. Při tomto přerušení vznikají bloky a "trhliny", čímž vzniká nerovnováha, a to má pak za následek různé disharmonické projevy na těle fyzickém, psychickém, mentálním či duchovním. Při použití této léčebné metody je možné čistit, vyrovnávat a harmonizovat energie lidského těla jak ve fyzické i mentálně emocionální rovině, tak i v čakrách. Můžeme harmonizovat energie u jídla a pití. Léčit  hluboce usídlená traumata a problémy. Velmi příznivě působí Reiki při odstranění problémů se strachem, obezitou, nervozitou, depresemi, vztekem, smutkem, drogami, alkoholem, a dalšími i klasickými nemocemi.

 

K čemu se využívá KINEZIOLOGIE?

Tato metoda se zaměřuje na identifikaci a odblokování negativních účinků minulých emocí na volbu v přítomnosti.

Cílem je ROVNOVÁHA - vyrovnanost mezi pozitivním a negativním uvědoměním, mezi minulostí a přítomností, mezi tělem, myslí, duchem. Jedná se především o harmonizaci P a L mozkové hemisféry, odstranění starých vzorců chování, která nám přinášejí v životě opakovaná trápení a těžkosti, a především nám kineziologie dokáže odstanit vzniklý stres na určitou událost na základě níž nám pak vznikají různé bolesti, které si můžeme uchovávat a hýčkat spousty let bez zjevné přičiny a kladných výsledků klasické léčby.

A jak vyrovnanosti dosáhneme? Zachováním integrity každého jednotlivce jakožto jediného, věrohodného zdroje informací o něm. Je třeba opětovné vybudování si uvědomění své vlastní autority, jímž si můžete zlepšit život. 

Jak to celé funguje? Pro identifikaci problému se využívá "Barometr chování", který je velice vhodnou možností k určení zablokované emoce. Barometru také říkáme "mapa chování" - zmapuje, co chceme či nechceme a nebo nemůžeme v souvislosti s daným problémem vidět či vnímat. Dále definuje s čím bychom v našem chování měli přestat a jakým správným směrem se nyní vydat.

 

Co je to Shamballa a k čemu ji můžete využít?

Shamballa 1024, je léčebný systém, který je využíván na naší planetě teprve od roku 2003. Je reprezentován Nanebevzatým Mistrem Saint Germainem a Průvodcem Joelle. Tento systém zahrnuje 1024 symbolů, které jsou rozděleny do čtyř skupin pro 256 symbolech. Během léčení pracuji tedy aktuálně s 1024 symboly, jelikož mám zasvěcení do všech 4 stupňů. Čtvrtý stupeň je mistrovským stupněm. 

Shamballa je uřena k léčení všech lidí, ať už vibrují v nejrůznějších energetických spektrech. Podstatou je, že člověk chce být léčen, proto se mu může dostat nejen léčení konkrétního problému, se kterým za mnou přijde, ale také léčení v podobě duchovního  rozvoje. Duchovní rozvoj nám v důsledku přináší to, že dokážeme být jednoduše mnohem lépe "nad věcí" nebo-li "nad problémem". Lépe se nám pak snáší těžká životní období, kterými prochází snad každý z nás. 

Symboly Shamballa kmitají v 5D a mohou proto léčit skoro všechny nemoci, i ty, které jsou ve 3D považovány za nevyléčitelné. Tento energetický systém harmonizuje v našich tělech jen to, co je třeba harmonizovat. Při klasickém léčení se používá 4 pozic na hlavě asi po jedné až dvou minutách. Během celého léčení je důležitý čistý úmysl.